Himarë — Protestuesit ndërpresin mbledhjen e Këshillit Bashkiak

Pas protestave të vazhdueshme të pakicës kombëtare minoritare në Himarë kundër shpronësimit nga qeveria, disa protestues kanë ndërprerë mbledhjen e Këshillit Bashkiak të Himarës, ditën e premte.

Sipas kryebashkiakut Jorgo Goro, këshilli u mblodh për të miratuar planit e përgjithshëm vendor të qytetit. Në një intervistë telefonike për Ora News, Zoti Goro u shpreh se:

Përfaqësues të OMONIA, të organizuar nga Kryetari I OMONIA-së, Alfred Bejleri sëbashku me Nikollaq Neranxin, dhe me njerëzit e tyre, hynë me forcë në bashki, duke ndërprerë mbledhjen e këshillit bashkiak.

Në lajmëruam policinë (…). Këshilli bashkiak nuk kishte nisur ende mbledhjen. Anëtarët e PBDNJ-së ishin aty.

OMONIA është një lëvizje lokale në mbeshtetje të të drejtave të minoritetit grek. Protestat e fundit janë drejtuar nga Neranxi dhe Bejleri. PBDNJ, e cila gjithashtu mbështet minoritetin grek, ka një vend në Parlament, dhe drejtohet nga Vangjel Dule.